От длъжност се освобождават Таско Ерменков и Александър ПеевНова промяна в

...
От длъжност се освобождават Таско Ерменков и Александър ПеевНова промяна в
Коментари Харесай

Намаляват ръководството на Свободна зона - Русе

От служба се освобождават Таско Ерменков и Александър Пеев

Нова смяна в управлението на Свободна зона - Русе ще стане факт всеки миг. В Търговския указател към този момент са подадени документите за регистриране на смяна в събитията, с които от държавното сдружение си отиват двама от назначените преди три месеца членове на Съвета на шефовете – някогашният народен представител Таско Ерменков и Александър Пеев, предава .

Промяната идва след съвещание на Съвета на шефовете на Национална компания „ Индустриални зони “, чийто принципал е Министерството на стопанската система, състояло се на 16 септември. Едно от решенията е да бъде понижен броят на членовете на Съвета на шефовете на Свободна зона - Русе от 7 на 5 души, от които трима представители на страната и двама самостоятелни членове. Със същото решение се освобождават Таско Ерменков и Александър Пеев и се приключват подписаните от тях контракти за възлагане на ръководството на Свободна зона-Русе.

Така в управлението на сдружението в Русе остават изпълнителният шеф Георги Стоилов и членовете на Съвета на шефовете Илко Чамов, Валери Андреев, Магдалена Иванова и Станислав Младенов.

Свободна зона - Русе през последните месеци бе обект на внимание от страна на министрите на стопанската система – Корнелия Нинова от постоянното държавно управление и Никола Стоянов от служебния кабинет. По времето на Нинова бе изработен опит за цялостна замяна на борда на Свободна зона - Русе с нови хора, които не са минали през конкурс, само че в последна сметка бе взето соломоновото решение броят на членовете на борда да се усили от 3 на 7 души и по този начин в него да влязат и всички – и старите, и новите. В резултат в управлението бяха назначени в допълнение Георги Стоилов за изп.директор, Таско Ерменков, Станислав Младенов и Александър Пеев.

Служебният министър Никола Стоянов на собствен ред разяснява, че Свободна зона - Русе е едно от многото държавни сдружения, където има назначени хора без конкурс. Той съобщи малко след встъпването си в служба, че всяко едно предопределение, направено от предшественика му Корнелия Нинова, ще бъде прегледано, като по всеки случай ще се подхожда самостоятелно според от експертизата, която има назначеният. Дали това е направено или не, публична информация от министерството няма, само че кадровите промени в управлението на Свободна зона-Русе са налице.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР